Recept

Zoete flensjestaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke pannenkoekentaart met dat ietsje extra

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp een stukje van de limoenschil.

    Verwarm de oven op 150°C.

  2. 2

    Bestrijk de bodem en de wanden van een kleine springvorm rijkelijk met boter en strooi er een dun laagje fijne suiker op.

  3. 3

    Klop de eidooiers wit-schuimig met de helft van de fijne suiker. Doe er de limoenschil en de likeur bij. Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker en stapel de eiwitsneeuw luchtig door het dooiermengsel.

  4. 4

    Leg een flensje op de bodem van de vorm. Druk halve flensjes tegen de wand van de vorm, zodat die volledig bedekt is. Vul verder met eiercrème en flensjes in afwisselende laagjes. Eindig met een flensje.

  5. 5

    Zet de taart 30 minuten in de oven.

  6. 6

    Ontvorm en werk af met plakjes kiwi en gezeefde bloemsuiker. Serveer bij voorkeur lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zoete flensjestaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!