Pasta met bloemkool en kaassaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Breek de bloemkool in roosjes.
Snij een teentje knoflook doormidden.
-
2
Laat in een kookpan de boter smelten. Roer er de bloem door en laat goed doorwarmen. Schenk er de melk bij en breng al roerend aan de kook. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Neem van het vuur en roer er de gruyère door. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar. Kook de penne beetgaar.
-
4
Wrijf een ovenschaal eerst in met de doormidden gesneden teentje knoflook en daarna met boter. Schenk er een laagje kaassaus in. Verspreid er de bloemkool over. Verdeel daarover de pasta. Overgiet met de resterende saus.
-
5
Werk af met wat extra gruyère en bestrooi met broodkruim. Zet 12 minuten in de oven, en nog even onder de grill voor een krokant korstje.
Voorbereiding