Ovenschotel met bloemkool, gehaktballetjes en kaassaus
bereiding
-
1
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Kook ze beetgaar in gezouten water. Schil en kook ook de aardappelen gaar in gezouten water.
-
2
Meng het gehakt met de gehakte peterselie, het paneermeel en het ei. Rol er balletjes van en bak ze kort aan in wat boter.
-
3
Stamp de aardappelen fijn, voeg de melk, boter en muskaatnoot toe en meng tot een puree. Werk af met peper en zout.
-
4
Meng de drie kazen. Smelt in een ander pannetje de boter en strooi er de bloem over. Roer en laat enkele minuten drogen in de pan. Blus met melk en roer tot een gladde saus. Voeg 2/3 van de kaas toe en breng nog op smaak met peper en zout.
-
5
Bedek de bodem van een ovenschotel met de puree, verdeel de bloemkool en gehaktballetjes over de puree, giet er de kaassaus over en strooi er de rest van de geraspte kaas over. Zet in de oven gedurende 15 à 20 minuten tot de kaas mooi gegratineerd is.