Kipstoofpotje met tomaten
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, kook ze gaar in lichtgezouten water en giet ze af. Pureer ze met een pureestamper, samen met een klontje boter en de lauwe melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
2
Pel en snipper de uien en de knoflook. Snij het spek in reepjes. Bak het in een pan zonder vetstof en laat dan uitlekken op keukenpapier.
-
3
Schroei de kip dicht in het braadvet van het spek. Voeg de ui en de knoflook toe en schep om. Blus met de wijn en de kippenbouillon. Leg de takjes rozemarijn erbij en laat 45 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
-
4
Spoel de tomaten en verwijder de pitjes. Snij in blokjes. Doe ze 15 minuten voor het eind van de kooktijd bij de kip. Doe er ook de spekblokjes bij.
-
5
Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer de kip met de saus en de puree.