Kipstoofpotje met spekjes en rode paprika
bereiding
-
1
Maak een wok of diepe braadpan warm zonder vetstof en bak er de spekblokjes in. Haal het spek uit de pan.
-
2
Snij de kip in hapklare stukjes en kruid ze met peper, zout en paprikapoeder. Bak ze in de pan met het spekvet goudbruin.
-
3
Hak de ui en de knoflook fijn en doe ze bij de kip. Laat even meebakken. Overgiet met de kippenbouillon en doe er de tijm en laurier bij. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten stoven.
-
4
Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij de paprika in stukjes. Doe ze met het spek bij het stoofpotje, roer om en laat nog 5 minuten verder stoven tot de paprika zacht is. Roer er dan de room door en bind indien nodig met wat maiszetmeel. Lekker met rijst, stokbrood of frietjes.