Winters kipstoofpotje in dragonsaus
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en aardperen en snij ze in hapklare stukken. Snipper de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de kipfilets in blokjes. Los de kippenbouillonblokjes op in 1 liter heet water.
-
2
Bak de ui met de look glazig in olijfolie. Voeg de kip toe en bak goudbruin. Schep er de aardappelen en aardpeer onder en laat 5 minuten meestoven. Voeg de boerenkool toe en laat nog eens 2 minuten verder stoven. Giet er de bouillon bij en roer goed om. Laat 15 minuten afgedekt sudderen.
-
3
Los het maïszetmeel op in wat water en giet al roerend in het stoofpotje. Laat rustig indikken. Snij ondertussen de dragon fijn maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Zet het vuur uit en roer er het citroensap, de zure room en dragon onder. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Werk af met de extra blaadjes dragon.