Tarbot met crème van bloemkool
bereiding
-
1
Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes en kook ze gaar in een mengsel van 50% melk, 50% water en een snuifje zout. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en mix ze in de blender met 2 à 3 el room tot een crème. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
2
Laat de visbouillon in een pannetje tot de helft inkoken. Voeg 200 ml room toe en laat de saus verder inkoken.
-
3
Leg de tarbotfilets met de grijze kant naar boven op het werkvlak, kruid ze met peper en zout, vouw de filets dubbel met de gekruide kant naar binnen. Bak ze aan beide kanten krokant in wat boter, zet het vuur zachter en bak nog even verder.
-
4
Borstel de champignons droog schoon en snij ze in plakjes. Bak ze krokant in wat boter. Haal de vis uit de pan, strooi het broodkruim in de pan en bak het goudbruin en krokant.
-
5
Klop de blokjes boter één voor één door de vissaus, tot ze mooi gebonden is.
-
6
Lepel wat bloemkoolcrème op het bord, schik er de tarbot bij en werk af met de saus, champignons en crumble.