Recept

Boeuf bourguignon met wortel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Winter in Frankrijk!

bereiding
  1. 1

    Doe de wijn in een grote kom. Voeg er de groenten, het kruidentuiltje en een mespunt peper aan toe. Leg er het vlees bij. Dek af en laat 1 nacht marineren.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 175°C. Dep het vlees goed droog. Braad het kort rondom aan in een mengsel van boter en olie.

  3. 3

    Bestuif het lichtjes met bloem en kruid met peper en zout. Laat het nog 1 minuut braden, keer het om en om.

  4. 4

    Leg het in een stoofpot. Doe er de marinade en de groenten bij. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe en roer om.

  5. 5

    Zet de pot met deksel in het midden van de oven, gedurende 2.30 uur. Giet eventueel tussendoor nog wat water bij het vlees, zodat er voldoende stoofvocht is. Werk af met gehakte peterselie. Lekker met gekookte of gestoomde aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boeuf bourguignon met wortel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!