Hazenrug met morieljes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Week de morieljes 30 minuten in lauw water.
-
2
Braad de hazenruggen 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schil de pastinaak, snij in gelijke stukken en laat 20 minuten zachtjes garen in een bodempje water.
-
3
Bak de ui aan in olie. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de morieljes. Voeg ze toe aan de ui en laat enkele minuten stoven. Blus met de wijn en laat eventjes pruttelen. Voeg er dan de room bij en laat inkoken tot een saus. Kruid met balsamico, zout en peper.
-
4
Haal de hazenruggen uit de oven en laat ze onder aluminiumfolie nog 10 minuten rusten.
-
5
Giet de pastinaak af. Mix de groente en voeg er geleidelijk de olie aan toe tot je een luchtige mousse hebt. Kruid met zout en peper en hou warm in de oven op een temperatuur van 100°C.
-
6
Haal de filets van de hazenruggen en snij het vlees in plakjes. Serveer met de saus en de pastinaakmousse.