Caesarsalade met gegrilde spitskool en asperges
bereiding
-
1
Schil de asperges en verwijder de harde onderkanten. Kook de asperges gaar in gezouten water of stoom ze. Laat ze uitlekken en snij ze in gelijke grote stukken.
-
2
Bak het kippenbillenvlees in zo’n 5 minuten goudbruin in een pan met olijfolie. Haal het vlees uit de pan en snij het in kleinere stukken.
-
3
Maak intussen de dressing. Pers het sap van de citroen. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en mix ze glad.
-
4
Snij de spitskool doormidden en wrijf de helften in met olijfolie. Gril de stukken 4 minuten aan beide kanten in een grillpan. Kruid met peper en zout.
-
5
Pluk de blaadjes van de peterselie. Schik de spitskool op een schaal en verdeel er de stukken kip en de asperges op. Sprenkel er net voor het serveren de dressing over. Rasp er met een dunschiller de parmezaan grof over en werk af met de peterselieblaadjes.