Recept

Griekse yoghurt met appelsorbet en cassisschuim

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een frisse afsluiter!

bereiding
  1. 1

    Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het bij de yoghurt. Doe er ook de poedersuiker bij en meng. Zet koel weg.

  2. 2

    Verwarm 100 ml van de coulis. Laat de gelatine weken in koud water. Knijp de gelatine uit en los op in de warme coulis. Roer er dan de rest van de coulis door. Bewaar in de koelkast.

  3. 3

    Schil 8 appelen en doe ze in de sapcentrifuge. Leng het appelsap aan met suikersiroop, tot je de gewenste zoete smaak krijgt. Doe er de blaadjes spinazie bij en mix (voor de groene kleur).

  4. 4

    Doe de appeljus in de ijsmachine en laat draaien. Of giet in een lage schaal, zet in de diepvriezer en roer elk uur om.

  5. 5

    Schil voor het serveren 1 appel, snij hem in miniblokjes en besprenkel ze met citroensap, om verkleuren te voorkomen.

  6. 6

    Schep in elk kommetje wat appelsorbet, Griekse yoghurt en cassisschuim. Werk af met appelblokjeslimoencress en appelbloesem.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Griekse yoghurt met appelsorbet en cassisschuim

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!