Semifreddo met yoghurt, aalbessen, frambozen en portokaramel
bereiding
-
1
Splits de eieren. Klop de eidooiers op met de suiker. Klop in een andere kom de eiwitten op met een snuifje zout. Klop in een grote mengkom de slagroom lobbig en meng er de Griekse yoghurt, de gesuikerde eidooiers en het opgeklopte eiwit op. Meng heel voorzichtig 200 g frambozen onder de roommengeling.
-
2
Bekleed een rechthoekige bakvorm met vershoudfolie en giet er de roommengeling met frambozen. Zet minstens 12 uur in de diepvries. Doe de overige frambozen en de aalbesjes in potjes en zet ze in de diepvries.
-
3
Maak de portokaramel. Doe de kristalsuiker in een pannetje en laat zonder roeren karamelliseren. Blus met de porto en het sinaasappelsap. Laat inkoken tot siroopdikte. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
-
4
Werk de semifreddo vlak voor het serveren af met de portokaramel en de bevroren rode vruchten.