Trio van kreeft: soep, kroketjes en spiesjes
bereiding
-
1
Begin met de soep. Verhit de olie en fruit de sjalot, voeg de tomatenpuree toe. Bestrooi met de bloem en schep om. Voeg de kreeftenfond toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat een kwartier pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
-
2
Maak de kroketjes. Meng het kreeftenvlees met het lenteuitje en de dille. Week de gelatine in koud water en knijp uit. Smelt de boter, roer er de bloem door en laat even pruttelen. Giet er de fond bij, blijf roeren tot de saus gebonden is. Voeg de gelatine toe en schep goed om. Meng met het kreeftenvlees, citroensap, peper en zout. Schep in een lage schaal en laat afkoelen. Rol er minikroketjes van. Wentel ze achtereenvolgens door de bloem, losgeklopt ei en paneermeel. Verhit frituurvet tot 175°C en bak de kroketjes goudbruin.
-
3
Snij voor het spiesje het kreeftenvlees in blokjes. Prik samen met een blokje mango op een satéprikker. Serveer de spiesjes met het soepje en de kroketjes samen op een bordje.