Warme kreeft met tomaten-paprikasalsa
bereiding
-
1
Kook de kreeften.
Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij ze in blokjes.
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
2
Leg de bollen knoflook en de paprika's in een ovenschaal en besprenkel ze rijkelijk met olijfolie. Zet ze in de warme oven. Haal er na 10 minuten de paprika's en na 15 minuten de knoflook uit.
-
3
Verwijder velletjes en zaadjes van de paprika's en snij ze in stukjes.
-
4
Meng de blokjes tomaat en paprika met het basilicum. Maak aan met olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
5
Zet de oven op de hoogste stand. Snij de kreeften doormidden. Bestrijk het kreeftenvlees met olijfolie. Leg ze (op het panster) in een ovenschaal en zet die in de gloeiendhete oven tot ze warm zijn (ongeveer 6 minuten).
-
6
Leg op elk bord een halve kreeft. Verdeel er de salsa over en serveer met een bol knoflook.
Voorbereiding