Zalmterrine met saffraanmayonaise
bereiding
-
1
Neem een kleine cakevorm en bekleed hem met de plakjes gerookte zalm, laat ze over de vorm hangen. Week de gelatine. Breng de visfond met het citroensap aan de kook en pocheer de zalmblokjes erin.
-
2
Zeef de bouillon en los de uitgelekte gelatine erin op. Roer goed en laat afkoelen.
-
3
Klop de room stijf met peper en zout en schep er de dille door. Schep de visfond en de room voorzichtig door elkaar en voeg de zalmblokjes toe. Stort alles in de beklede ringvorm en druk goed aan. Vouw de zalmplakjes over de vulling en zet de terrine minstens 4 uur, maar nog liever een hele nacht in de koelkast.
-
4
Zorg dat alle ingrediënten voor de mayonaise (ei, zonnebloemolie, mosterd,...) op kamertemperatuur zijn. Meng eidooiers, mosterd, zout en azijn met een garde goed door elkaar. Schenk de olie er in een straaltje bij. Verpulver de saffraandraadjes in een vijzel en schep door de mayonaise. Voeg naar smaak een paar druppels citroensap en een snuifje peper toe. Doe de mayonaise in een spuitzak.
-
5
Snij de terrine in plakjes, serveer met toefjes saffraanmayonaise. Werk af met plukjes dille.