Gehaktbrood met ham en mosterdsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het gehakt met de ui, het ei en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Vorm er een langwerpig broodje van.
-
2
Leg de plakjes ham open op het werkvlak en laat ze elkaar wat overlappen. Leg er het gehakt op. Rol dicht en bind vast met keukentouw. Leg het broodje op de naad in een beboterde ovenschaal. Zet 45 minuten in de oven.
-
3
Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet af. Fruit het sjalotje glazig. Doe er de wortelen bij en stoof even mee.
-
4
Neem het gehaktbrood uit de oven en hou het warm onder aluminiumfolie. Blus de aanbakresten met de wijn en schraap goed los. Voeg de room toe en mosterd naar smaak. Laat inkoken tot sausdikte.
-
5
Verwijder het bindtouw en snij het gehakt in plakjes. Serveer ze met de wortelen en de saus.