Recept

Hammetje met mosterdsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittig sausje

bereiding
  1. 1

    Breng de hammetjes met 3 liter water en wat zout langzaam aan de kook. Schep het schuim eraf.

  2. 2

    Pel en kneus de knoflook. Doe alle groenten, samen met de tijm, laurier, kruidnagels en jeneverbessen bij de hammetjes. Laat ze 1,5 uur garen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de hammetjes uit de bouillon. Bak ze even aan in een pan met boter. Bestrooi met nootmuskaat.

  4. 4

    Leg ze in een ovenschaal, overgiet met de honing en bak ze 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Zeef de bouillon. Laat de boter smelten en roer er de bloem door. Laat opdrogen op zacht vuur. Voeg er 4 el van de bouillon aan toe, samen met de melk en de room. en roer goed. Roer er de mosterd door. Verwarm op een laag vuur en serveer de saus bij het hammetje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hammetje met mosterdsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!