Appelcake
bereiding
-
1
Klop in een grote mengkom de zachte boter met de suiker en de vanillesuiker tot een licht en luchtig mengsel, of tot het als een lint van de klopper loopt (met een garde 10 minuten, met een mixer 5 minuten).
-
2
Splits de eieren. Meng de eierdooiers een voor een door het boter-suikermengsel. Zeef de bloem en het snuifje zout boven de kom en meng alles tot een homogeen beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag. Schep het in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm van 2 liter.
-
3
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in acht partjes en duw ze in de cake. Bak de cake 15 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 175°C.
-
4
Verlaag de temperatuur tot 160°C en laat nog 35 à 40 minuten verder bakken. Controleer na 35 minuten met een metalen prikker of breipen: als die droog uit de cake komt, is hij klaar, anders laat je hem nog even verder bakken. Laat de cake op een rooster afkoelen.