Appelcake met crumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg de kaneel en de suiker toe en roer om.
-
2
Smelt de boter. Klop in een kom de eieren luchtig en voeg de honing en de Griekse yoghurt toe. Voeg de gesmolten boter toe. Meng in een andere kom de bloem met het amandelmeel, het bakpoeder en het snuifje zout. Voeg het mengsel beetje bij beetje toe aan het ei-boterbeslag en roer glad. Voeg er ten slotte de appelstukjes aan toe.
-
3
Maak de crumble. Meng de boter met de beide soorten suiker en de bloem met je handen tot een kruimelig deeg.
-
4
Bekleed een bakblik van 30 x 25 cm met bakpapier. Verdeel het beslag over de bodem en strooi er de crumble over. Bak 45 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen en snij hem in vierkantjes.