Lasagne met bacon
bereiding
-
1
Bak het gehakt rul in 2 el olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en de helft van de bouillon. Breng aan de kook. Laat 40 minuten sudderen, en voeg beetje bij beetje de rest van de bouillon toe.
-
2
Pel en hak de ui. Bak de ui glazig in de rest van de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en pers er de knoflook bij. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten sudderen en roer af en toe even om.
-
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter een ovenschaal.
-
4
Doe de room in een pannetje en breng aan de kook. Laat 2 minuten inkoken. Roer er van het vuur af 30 g geraspte kaas door. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Verdeel de saus over de ovenschaal. Leg er 3 lasagnevellen in, schep daarop 1/3 van de tomatensaus, dan 1/2 van het gehakt en 1/2 van de bacon. Herhaal. Eindig met lasagnevellen en tomatensaus. Bestrooi met de rest van de kaas en zet 20 minuten in de oven.