Coupe boerenjongens
bereiding
-
1
Spoel de krieken en laat ze uitlekken.
-
2
Breng 100 ml water met 150 g suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en doe er de krieken en jenever bij, doe er 1 vanillestokje en het kaneelstokje bij.
-
3
Doe de krieken, het sap, de kaneel en de vanillestok in een schone bokaal en sluit af. Na 1 tot 3 maanden zijn de boerenjongens klaar. Hoe langer je wacht, hoe lekkerder ze zijn.
-
4
Maak de pudding. Halveer het vanillestokje in de lengte. Schraap het merg eruit en breng met 500 ml melk aan de kook. Meng het zakje vanillepuddingpoeder met 75 g suiker en een scheutje melk. Roer los en giet bij de warme melk. Blijf roeren tegen de kook aan tot de pudding indikt.
-
5
Giet de pudding in kommetjes. Werk af met een lepel boerenjongens en petit-beurrekoekjes.