Charlotte
bereiding
-
1
Splits de eieren. Week de gelatine in ruim koud water. Klop de eiwitten stijf met 3 eetlepels suiker. Klop de eidooiers met 4 eetlepels suiker, een scheutje van het perziksap en de Cointreau tot een schuimige massa.
-
2
Schik de lange vingers tegen de rand van een springvorm. Klop de room in een andere kom stijf met de resterende suiker. Schep 1/4 van de slagroom in een spuitzak voor de afwerking.
-
3
Verwarm het sinaasappelsap in de magnetron en los hier de goed uitgeknepen gelatine in op. Voeg dit mengsel al roerend toe aan de opgeklopte eidooiers.
-
4
Spatel de room, de eidooiers en de eiwitten luchtig doot elkaar. Snij 3 perzikhelften in kleine stukjes. Voeg ze aan de mousse toe en schep om.
-
5
Schep de vulling in de vorm en laat 4 tot 6 uur opstijven (een nacht kan ook) in de koelkast. Maak de vorm voorzichtig los. Werk de taart af met de rest van de slagroom en met gemengd rood fruit.