Varkenshaasje gevuld met mozzarella en spinazie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de krieltjes beetgaar. Snij de mozzarella in plakken en de tomaatjes in stukjes.
-
2
Blancheer de spinazie in kokend water. Verdeel in twee porties.
-
3
Meng de helft van de tomaatjes met de helft van de spinazie. Voeg 3 el marinade van de tomaatjes toe. Kruid met peper en zout.
-
4
Snij de varkenshaasjes in de lengte open en verdeel er het spinazie-tomaatmengsel, de mozzarella en nog 1 el tomaatjes over. Kruid met peper en zout. Vouw dicht en bind vast met keukentouw.
-
5
Bak de varkenshaasjes rondom goudbruin in olijfolie. Leg ze in een ovenschaal en zet nog 10 minuten in de oven. Neem het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
-
6
Bak de krieltjes kort in olijfolie. Snij het vlees in plakken. Serveer het met de aardappeltjes, de resterende spinazie en daarop de tomaatjes.