Recept

Tajine van kip met gekonfijte citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vakantiekeuken uit Marokko

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de groenten schoon. Snipper de ui en de knoflook. Snij de tomaten in partjes, de paprika's in repen, de citroen in kwartjes.

    Verwarm de oven voor op 175° C.

  2. 2

    Braad de kippenbouten rondom aan in olie. Kruid ze met peper, zout, gember, saffraan, paprikapoeder en kaneel. Neem ze uit de pan en hou even apart. 

  3. 3

    Fruit in dezelfde pan de ui. Doe er de paprika, tomaten en knoflook bij. Roerbak 5 minuten. 

  4. 4

    Schep de groenten in de tajine. Verdeel er de kip, gekonfijte citroen en olijven over. Schenk er de warme bouillon bij. Dek af en zet 40 tot 50 minuten in de op 175° C voorverwarmde oven.

  5. 5

    Werk de tajine af met gehakte koriander en serveer met couscous, pasta of rijst. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tajine van kip met gekonfijte citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!