Tajine met drumsticks, venkel en gekonfijte citroen
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten voor de marinade en wentel er de drumsticks in. Laat 10 minuten rusten.
-
2
Maak de venkel schoon en snij die met een mandoline in reepjes. Snij de schil van de gekonfijte citroenen fijn, het vruchtvlees gebruik je niet. Hak de olijven grof.
-
3
Zet een tajine of een stoofpot met dikke bodem op het vuur. Bak er de drumsticks rondom goudbruin en krokant in en neem ze uit de pan. Fruit de venkel in de achtergebleven olie en leg de drumsticks weer in de tajine. Voeg de olijven en de citroenschil toe en blus met de kippenbouillon.
-
4
Dek de tajine af en laat 30 minuten op een zacht vuur sudderen tot de groenten en de kippendrumsticks gaar zijn. Voeg de laatste 10 minuten de tuinbonen toe. Kruid met peper en zout. Werk af met de pistachenoten en de munt.