Haantje gevuld met abrikozen
bereiding
-
1
Snij de helft van de abrikozen in kleine stukjes. Maak de venkel schoon en snij in kleine blokjes. Snipper het groen. Fruit de venkelblokjes en venkelzaadjes in 2 el boter. Blus met de Noilly Prat.
-
2
Doe de gestoofde venkel, het venkelgroen en de stukjes abrikoos bij het kalfsgehakt. Kruid met peper en zout. Meng goed.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de haantjes aan de binnenen buitenkant met peper en zout. Vul ze met het gehakt. Bind de pootjes bij elkaar met keukentouw.
-
4
Beboter een grote ovenschaal en schik er de haantjes in. Leg er de takjes tijm en de hele abrikozen bij. Zet 35 à 40 minuten in de oven. Laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens te serveren.
Ingrediënten voor
4 personen- haantjes (cockelet)4
- kalfsgehakt250 g
- venkel1
- Noilly Prat2 el
- venkelzaadje1 el
- gedroogde abrikozen16
- tijm4 takjes
- boter
- peper
- zout