Gevulde kerstkip
bereiding
-
1
Hak de noten.
Snij de appel in stukjes.
Snipper de sjalot.
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Week de stukjes appel en abrikoos
anderhalf uur in de calvados. -
2
Meng olijfolie, balsamico, bruine suiker, sojasaus, appelsap, mosterd, gemberwortel, laurier, peper
en giet alles in een grote diepvrieszak.
Doe de kip in de zak, sluit de zak en laat
de kip een halve dag marineren. Draai de
zak af en toe om, zodat de marinade zich
goed kan verspreiden. -
3
Bak het spek in een pan. Meng het gehakt
met de beschuiten, het ei, de sjalot
en de gehakte noten. Voeg er ook de geweekte
stukjes appel en abrikoos en de
gebakken spekblokjes aan toe. Kruid met
peper en zout. -
4
Bak het spek in een pan. Meng het gehakt met de beschuiten, het ei, de sjalot en de gehakte noten. Voeg er ook de geweekte stukjes appel en abrikoos en de gebakken spekblokjes aan toe. Kruid met peper en zout.
-
5
Haal de kip uit de marinade. Vul de
buikholte met de farce en naai de kip
dicht met keukentouw. Overgiet de rug
van de kip met gesmolten boter en kruid
met peper, zout en paprikapoeder. Prik
de vleesthermometer in het dikste gedeelte
van de kip, leg ze in een ingevette
braadslee en bak ongeveer anderhalf uur
in de voorverwarmde oven. Overgiet geregeld
met het braadvocht. Als de thermometer
80° C aangeeft, is de kip gaar.
Voorbereiding
Marinade
Vulling