Haantjes in papillot met limoen
bereiding
-
1
Rasp de schil van 3 limoenen. Spoel 4 haantjes en dep ze droog met een schone keukendoek. Verwijder de buitenste blaadjes en de topjes van het groen van 12 lente-uitjes. Was 2 takjes tijm, marjolein en rozemarijn, dep ze droog en haal de blaadjes van de takjes. Hak ze fijn, meng met de limoenzeste en breng op smaak met chilipeper en zout, 8 eetlepels olijfolie en 4 eetlepels limoensap.
-
2
Wrijf deze aromatische mengeling in de buikholte van de haantjes, en aan de buitenkant.
-
3
Neem 4 vellen bakpapier, groot genoeg om de haantjes in te verpakken. Leg op elk vel 3 lente-uitjes en daarop de haantjes.
-
4
Bak 100 g spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, verdeel ze over de 4 haantjes, met de rest van de aromatische mengeling.
-
5
Vouw de papillotjes mooi dicht en zet ze 1 uur op een ovenplaat in een voor verwarmde oven van 200° C. Serveer met gebakken aardappeltjes en een groene sla.
Voorbereiding