Ragout van haas
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de selder en snij ’m in blokjes. Bind de laurier, peperbolletjes en het venkelzaad in een doekje. Doe alles in een kom met de wijn. Leg er het vlees in. Dek af en laat een nacht in de koelkast marineren.
-
2
Dep het vlees droog. Zeef de marinade, bewaar ook de groenten en kruiden. Bak het vlees in olie. Schep het even apart.
-
3
Stoof in dezelfde pan de groenten aan. Roer er de tomatenpuree door en bak even. Doe er het vlees, de kruiden, de tijm en de wijn bij. Kruid met peper en zout. Dek af en breng aan de kook. Laat anderhalf uur zachtjes garen.
-
4
Pel en ontpit intussen de tomaten en snij ze in stukjes.
-
5
Schep het gare vlees uit de saus. Laat even afkoelen en verwijder het bot. Haal het zakje kruiden en de tijm weg. Mix de saus en doe er het vlees en de tomaten bij. Laat nog 20 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Lekker met verse pasta of puree.