Recept

Ragout van knolselder

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lezeres Ann is gek op de knolselderragout van haar mama en geeft deze topper nu door aan haar kinderen. 

Ann: “Mijn mama scheurde dit recept in 1969 uit ‘Het Rijk der Vrouw’. Knolselder is een heerlijke herfstgroente, waarmee mijn mama altijd deze stoofpot maakte. Je kunt het als pure groenteschotel eten, maar je kunt hem ook combineren met een lekker stukje vlees. De restjes vries je in, zo heb je de hele herfst en winter een lekker stoofpotje dat je maar uit de diepvriezer moet halen."

bereiding
  1. 1

    Maak alle groenten schoon. Snij de knolselder en de gewone selder in fijne stukjes. Hou het seldergroen bij voor later. Pel de uien en snij ze fijn. Schil de wortelen en snij ze in schijfjes. Pel en plet de knoflook.

  2. 2

    Snij het spek in reepjes en laat ze kleuren in de olie. Voeg de uien, de wortelen, de knolselder, de selder en de knoflook toe. Voeg de passata, de wijn en de bouillon toe, samen met de tijm en de laurier. Dek af en laat 2 uur zacht koken. Neem indien nodig tegen het einde van de kooktijd het deksel eraf om de overtollige vloeistof te laten verdampen. Kruid eventueel met peper en zout.

  3. 3

    Bak de blinde vinken in boter. Serveer de ragout van knolselder met de blinde vinken. Werk af met wat seldergroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ragout van knolselder

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!