Tongrolletjes
bereiding
-
1
Snij de schoongemaakte champignons in plakjes. Halveer de citroen. Pers het sap van 1 helft. Snij de andere helft in 4 stukken. Fruit de champignons aan met een lepeltje citroensap, kruid met peper en zout en zet apart.
-
2
Fruit de sjalotsnippers en bestrooi ze met bloem. Blus met de visfond en witte wijn en roer goed om. Laat 5 minuten garen tegen de kook aan. Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje tot sausdikte indikken. Zeef en breng op smaak met peper en zout.
-
3
Kruid de tongfilets aan de binnenkant (grijze kant) en rol ze op. Stoom ze in 8 tot 10 minuten gaar.
-
4
Leg op elk bord 4 tongfilets. Werk af met de saus, wat garnalen, een stukje citroen en bieslook. Lekker met puree of hertoginnenaardappelen.