Recept

Lasagne van aardappel met zalm en kruidensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Prachtig torentje

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Versnipper de sjalotten en bak ze glazig in gesmolten boter. Giet er witte wijn bij en laat inkoken tot de helft. Voeg 1 l visfumet, de room en 1 kruidenboeket toe en laat inkoken tot sausdikte. Bind de saus bij met beurre manié (50 g boter, 55 g bloem). Hou 100 ml vissaus apart (deze saus blijft wit).

  2. 2

    Maak nu de groene kruidensaus. Doe de groene kruiden samen met een scheutje water in een blender en hak ze heel fijn. Haal de kruidenmix door een neteldoek, meng met de vissaus en kruid af.

  3. 3

    Bereid de zalm. Verwijder het vel van de zalmfilet en snij de filet in dunne lapjes. Breng 1 l visfumet met 1 kruidenboeket aan de kook en pocheer de zalm 1 minuut. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Bereid de groenten. Snij de wortel en het preiwit in dunne reepjes (2 mm), was ze en laat ze uitlekken. Stoom ze knapperig (circa 5 minuten). Was de spinazie in koud water en verwijder de steeltjes. Blancheer in licht gezouten water tegen het kookpunt. Koel af met ijskoud water, laat uitlekken in een vergiet en dan op een keukenhanddoek. Kruid af met peper, zout en muskaatnoot. Schil de aardappelen en snij ze met een mandoline in schijfjes van 3 mm. Kook beetgaar.

  5. 5

    Maak de lasagne. Leg een ringvorm (diameter 8 cm) op een verwarmd bord. Begin met een laagje aardappelen, dan zalm, daarna spinazie. Vul zo de hele ring en eindig met schijfjes aardappel. Werk af met een beetje witte vissaus, zalmeitjes en bieslook.

  6. 6

    Schep de warme kruidensaus naast de lasagne en versier met de gestoomde prei- en wortelstaafjes.

  7. 7

    Verwijder voorzichtig de ring.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne van aardappel met zalm en kruidensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!