Recept

Lasagne met citroenpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Originele laagjes

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en ontpit de tomaten, snij in partjes. Pel en snipper de knoflook. Fruit ze samen in olie. Doe er de tomatenpuree en het -sap bij en laat 15 minuten zacht sudderen. Kruid met peper, zout en een mespunt suiker.

  2. 2

    Spoel en droog de groene kruiden. Doe ze met de parmezaan, pijnboompitten, geraspte citroenschil en het sap in de blender en mix tot een gladde pesto.

  3. 3

    Spoel de lente-uitjes en snij ze in ringen. Snij de mozzarella in blokjes en schep ze met de lente-uitjes door de tomatensaus.

  4. 4

    Bedek de bodem van een ovenschaal met tomatensaus. Beleg met lasagnevellen en plakjes ham. Bestrijk met wat pesto. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Schuif 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met citroenpesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!