Lasagne met zeevruchten en champignons
bereiding
-
1
Pel en snipper de knoflook en de sjalotten.
Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Spoel de vis en snij hem in hapklare stukken.
Spoel de schelpen en kook ze in 250 ml gezouten water tot ze opengaan (±3 minuten). Laat ze
een beetje afkoelen en haal ze uit de schelp.Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Stoof de knoflook en de sjalot in 2 el boter. Strooi er de bloem bij en laat even sudderen. Roer er de wijn door en laat indikken. Schenk er de melk en de room bij en laat doorkoken.
Hou 1/2 kopje saus apart voor de eindlaag.
-
3
Bak de champignons in boter, breng op smaak met peper en zout, doe ze bij de saus. Bak de
scampi’s en doe ook die bij de saus. Vermeng met de vis. -
4
Beboter een ovenschaal en schep er een dun laagje saus in. Leg er vel lasagne in. Verdeel daarover wat visragout. Herhaal tot alles opgebruikt is. Eindig met de apart gehouden saus.
-
5
Bestrooi met de kaas en zet 45 minuten in de oven.
Voorbereiding