Eendenborst met amandelschilfers
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalotten, snipper ze fijn. Snij het vel van de eendenborsten in ruitpatroon in. Hak de amandelschilfers grof. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
-
2
Bak eerst de eendenborsten op de velkant in een braadpan zonder vetstof. Bak 3 minuten, draai om en bak nog 3 minuten verder. Haal uit de pan.
-
3
Giet het vet weg en smelt er de helft van de boter in. Fruit de sjalotten en amandelschilfers aan tot de sjalot zacht is. Voeg er de honing, sojasaus en Noilly Prat aan toe, laat even inkoken. Kruid met peper en zout. Doe de sjalot in een ovenschaal en leg er de eendenborsten op, met de velkant naar boven. Zet 8 minuten in de oven.
-
4
Blancheer ondertussen de peultjes in gezouten water. Pureer de aardappelen, maak de puree aan met de rest van de boter, peper, zout en wat nootmuskaat.
-
5
Snij de eendenborst in plakjes en serveer met de sjalotsaus, de peultjes en de puree.