Aardappelsoufflé (2)
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en pureer.
-
2
Pel en snipper de ui. Fruit hem glazig in wat boter.
-
3
Splits de eieren. Meng de dooiers met de plattekaas, 40 g geraspte parmezaan, 4 afgeriste takjes marjolein en de gefruite ui. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng met de aardappelpuree.
-
4
Klop de eiwitten stijf. Schep ze luchtig door de puree.
-
5
Beboter 4 soufflévormpjes. Snij 8 ruiten uit filodeeg. Bestrijk ze met gesmolten boter en schik ze per twee in de vormpjes. Verdeel er de vulling over en bestrooi met de rest van de parmezaan. Schuif 25 minuten in de oven. Garneer met een takje marjolein.