Hartige kersttaart met kip en veenbessen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 4 individuele taartvormpjes van 15 cm diameter en bekleed ze met bladerdeeg (of gebruik een vel bladerdeeg in een vorm van 22 à 24 cm diameter).
-
2
Pel en hak de ui. Fruit hem glazig in 1 el olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe er de wijn, de bouillon en de veenbessencompote bij. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten zacht sudderen.
-
3
Los het maïszetmeel op in 60 ml koud water en giet het bij het gehakt. Laat al roerend indikken. Laat afkoelen.
-
4
Verdeel het gehakt over de vormpjes. Steek sterretjes uit de restjes van het deeg en versier er de taartjes mee. Zet 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.
-
5
Warm de taartjes 15 minuten op in een op 90°C voorverwarmde oven voor je ze op het buffet zet, want quiche is lekkerder lauw dan heel warm.