Recept

Ovenkip met aardappeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze keer geen lamsvlees, maar een lekkere gebraden kip voor Pasen.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappeltjes schoon en snij ze in kwartjes. Pel de sjalotten en de knoflook. Hak de dragon.

  2. 2

    Kruid de stukken kip met peper en zout en leg ze samen met de teentjes knoflook en de sjalotten in een ingevette ovenschaal.

  3. 3

    Leg de aardappelpartjes bij de kip in de ovenschaal. Hussel goed door elkaar. Schuif de schaal 40 minuten in de oven en schep af en toe om.

  4. 4

    Blancheer de boontjes in lichtgezouten water, laat ze schrikken onder ijskoud water en laat ze uitlekken.

  5. 5

    Doe de boontjes in de ovenschaal, hussel goed door elkaar en bestrooi met dragon. Schuif nog 8 minuten in de oven en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenkip met aardappeltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!