Gevulde pannenkoeken met paddenstoelen
bereiding
-
1
Verwarm de boter voor op 200°C. Beboter een ovenschaal. Pluk de blaadjes van de tijm en de oregano.
-
2
Roer de bloem glad met een beetje melk en een snuifje zout. Meng met de eieren en roer glad. Roer er de rest van de melk door. Laat rusten.
-
3
Borstel de paddenstoelen schoon en hak ze heel fijn. Pel en snipper de ui, fruit hem glazig in boter. Doe er de paddenstoelen bij. Roerbak tot al het vrijkomende vocht verdampt is. Kruid met peper en zout. Schep er de tijm en oregano door.
-
4
Bak 8 pannenkoeken van het beslag. Verdeel de paddenstoelen erover. Klap de zijkanten wat over de vulling en vouw de paddenstoelen verder dicht.
-
5
Schik de pakketjes in de ovenschaal. Verdeel er de botervlokjes over en bestrooi met paneermeel. Zet 10 tot 15 minuten in de oven. Werk eventueel af met een plukje groen.