Aardappelsoep met forel
bereiding
-
1
Snij 1 aardappel in flinterdunne staafjes. Schil de rest van de aardappelen en snij ze in stukken.
Snij de forelfilets in stukjes, besprenkel ze met citroensap.
-
2
Bak de aardappelstaafjes goudbruin in boter. Laat uitlekken op keukenpapier en zet even aan de kant.
-
3
Leng de visfond aan met 2 dl water. Kook de aardappelen 10 minuten in de aangelengde visfond. Doe de stukjes forel bij de soep en laat nog 5 minuten doorkoken.
-
4
Mix de soep en kruid naar smaak met peper en zout. Doe er de aardappelfrietjes bij en laat nog heel even goed doorwarmen.
-
5
Klop de room lobbig. Verdeel de hete soep over borden of kommetjes. Schep bij elke portie enkele aardappelfrietjes en werk verder af met een likje room, een lepeltje vis eitjes en eventueel wat verse dille.
Voorbereiding