Waterkerssoepje met zalmforel
bereiding
-
1
Spoel de waterkers goed en zwier ‘m droog met de slazwierder. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel de sjalot en de knoflook en hak fijn.
-
2
Stoof de sjalot en knoflook glazig in de olie. Doe er de blokjes aardappel bij, stoof even mee en overgiet met de bouillon. Laat 15 minuten pruttelen.
-
3
Kruid de zalmforel met peper en zout en bestrooi met de gehakte kruiden. Duw lichtjes aan. Haal de plukjes dille van de takjes en doe ze in een pannetje met de witte wijn. Breng aan de kook en leg de zalmforel in een vergiet dat je op het pannetje zet. Dek af en stoom de vis in 5 minuten gaar.
-
4
Doe de waterkers bij het aardappelsoepje en laat 2 minuten meekoken. Mix de soep goed fijn en roer er de room door. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Verdeel de soep over de borden. Werk af met stukjes van de gestoomde zalmforel en serveer met geroosterd brood.