Spinaziesoep met champignons
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, snij ze in stukken.
Borstel de champignons droog schoon, snij ze in fijne plakjes.
-
2
Blancheer de spinazie 1 minuut in gezouten water. Laat schrikken in koud water en uitlekken
in een vergiet. Hak de blaadjes zo fijn mogelijk. -
3
Breng de kippenbouillon aan de kook. Doe er de aardappelen en de kippenbouten bij. Laat 15 minuten zacht koken.
-
4
Bak de champignons kort op een hevig vuur, in een likje boter. Kruid met peper.
-
5
Neem de kippenbouten weg. Haal het vlees van de boutjes en snij het in reepjes. Mix de soep. Doe er de spinazie, het kippenvlees en de champignons bij. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog heel even goed doorwarmen.
Voorbereiding