Spinaziesoep met ei en broodfrietjes
bereiding
-
1
Snipper de ui fijn.
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
Kook de eieren hard, spoel ze onmiddellijk onder koud water, pel ze en hak ze grof.
-
2
Stoof de ui en de aardappel in wat boter of olie.
-
3
Doe er de jonge spinazie bij en roerbak even verder.
-
4
Blus met kippenbouillon, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje koken.
-
5
Mix de soep.
-
6
Voeg de natuuryoghurt en nootmuskaat toe, laat niet meer koken. Proef de soep en kruid eventueel wat bij met peper en zout.
-
7
Serveer de soep met wat ei en broodfrietjes.
-
8
Snij de korsten van 4 sneetjes toastbrood. Snij het brood in lange staafjes. Bak ze krokant in wat boter in een pan met antiaanbaklaag.
Voorbereiding
Broodfrietjes