Recept

Spinaziesoep met ei en broodfrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geniet van uw lunch met deze heerlijke soep

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui fijn.

    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

    Kook de eieren hard, spoel ze onmiddellijk onder koud water, pel ze en hak ze grof.

  2. 2

    Stoof de ui en de aardappel in wat boter of olie.

  3. 3

    Doe er de jonge spinazie bij en roerbak even verder.

  4. 4

    Blus met kippenbouillon, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje koken.

  5. 5

    Mix de soep.

  6. 6

    Voeg de natuuryoghurt en nootmuskaat toe, laat niet meer koken. Proef de soep en kruid eventueel wat bij met peper en zout.

  7. 7

    Serveer de soep met wat ei en broodfrietjes.

  8. Broodfrietjes

  9. 8

    Snij de korsten van 4 sneetjes toastbrood. Snij het brood in lange staafjes. Bak ze krokant in wat boter in een pan met antiaanbaklaag.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinaziesoep met ei en broodfrietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!