Kalfsrolletjes met courgette
bereiding
-
1
Klop de kalfslapjes plat. Spoel de courgettes en snij ze in staafjes van zo'n 10 cm lang. Leg ze op de kalfslapjes, kruid met peper en zout en rol op. Zet de rolletjes vast met een prikker. Kruid de buitenkant ook met peper en zout.
-
2
Verhit de olie in een pan en bak de kalfsrolletjes aan alle kanten bruin. Haal ze weer uit de pan. Blus met de porto en de fond, roer de aanbaksels los. Laat een beetje inkoken.
-
3
Roer het maïszetmeel los in 1 à 2 el koud water, voeg toe aan de saus en laat ze een beetje indikken. Breng op smaak met peper en zout. Leg de rolletjes weer in de pan en laat onder deksel op matig vuur nog 8 minuten verder garen.
-
4
Serveer de kalfsrolletjes met de saus en naar keuze met couscous, rijst, pasta of puree. Werk af met enkele blaadjes basilicum.