Koolsoep
bereiding
-
1
Schaaf de kool.
Snipper de ui.
Pel en hak de knoflook.
Schil de aarappelen, snij in blokjes.
Haal het vel van de worst en snij ze in fijne plakjes.
-
2
Blancheer de koolreepjes 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken en goed uitlekken.
-
3
Fruit de ui in wat olijfolie. Voeg de aardappelen, de helft van de kool en de knoflook toe. Schenk er de bouillon bij en laat 20 minuten zacht koken. Pureer de soep met de staafmixer. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Laat nog 2 minuten doorkoken.
-
4
Bak de plakjes chorizo in een koekenpan, 1 minuut aan elke kant, in wat olijfolie. Voeg de rest van de koolreepjes toe en roerbak enkele minuten.
-
5
Verdeel de gebakken worst en koolreepjes over diepe borden of kommetjes. Lepel er de hete soep bij. Werk af met gehakte korianderblaadjes.
Voorbereiding