Koolsoep met kokosroom en scampi’s
bereiding
-
1
Pel de scampi’s. Snij ze op de rugkant van kop tot staart open, en verwijder het zwarte darmkanaal. Roer de tomatenpuree los met de sojasaus en het citroensap. Kruid met een snuifje peper en zout. Doe dit bij de scampi’s. Schep om en zet afgedekt in de koelkast. Schaaf de kool fijn. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Schraap de wortelen, snij ze in plakjes. Spoel het chilipepertje, verwijder de zaadjes en snij in ringetjes. Schil en rasp de gemberwortel.
-
2
Fruit de ui glazig in een beetje olie. Doe er de knoflook, het chilipepertje en de gemberwortel bij. Roerbak 30 seconden. Voeg er de wortelen aan toe. Roerbak 3 minuten. Doe er de kool bij. Roerbak nog 3 minuten.
-
3
Giet de kippenbouillon bij de groenten. Breng aan de kook. Doe er de kokosmelk bij. Roer glad. Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan.
-
4
Bak de gemarineerde scampi’s kort in hete olie. Ze zijn gaar als ze dieproze zijn.
-
5
Doe de scampi’s bij de hete soep. Werk af met verse korianderblaadjes en dien op.
Voorbereiding