Fish pie met koolvis
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een ruime hoeveelheid gezouten water.
-
2
Verwarm de oven op 200°C. Dep de visfilets droog en snij ze in beetklare stukken. Smelt 2 el boter in een pan. Roer er de bloem door en laat even sudderen. Roer er met de garde 400 ml melk door. Kruid met peper en zout en roer de room erdoor. Neem de pan van het vuur en voeg de maïs toe. Kruid stevig met peper en zout. Beboter een ovenschotel en schik de vis erin. Bedruppel met citroensap en overgiet met de saus.
-
3
Giet de aardappelen af, laat ze uitdampen en stamp ze tot puree. Verwarm de rest van de melk en meng ze door de aardappelpuree, samen met een klont boter en de kaas. Breng op smaak met zout en nootmuskaat en verdeel de puree over de vis. Laat in 35 minuten goudbruin bakken in de oven.
-
4
Verdeel de fish pie over de borden, bestrooi met de peterselie en serveer.