Visballetjes met gewokte raapjes
bereiding
-
1
Ontdooi de vis en laat ’m goed uitlekken of knijp het vocht eruit. Snij de vis in stukken. Pel en snipper de sjalot en doe die samen met de vis, de peterselie, het oude brood, chilivlokken en een snuifje zout in de blender en mix fijn. Maak met natte handen hapklare balletjes van de mengeling. Leg ze minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
-
2
Snij de raapjes in fijne reepjes. Pel en snij de sjalot in reepjes. Kook de noedels beetgaar, giet ze af en laat ze uitlekken.
-
3
Frituur de visballetjes in een laagje olie of in de airfryer (12 à 15 minuten) tot ze mooi goudbruin zijn.
-
4
Verhit intussen een scheutje olie en wok de reepjes raap en sjalot met een scheutje water gaar en goudbruin. Voeg de noedels, de sojasaus, de suiker, een scheut limoensap en een snuif peper toe. Laat het geheel nog 1 minuut bakken. Serveer de raapjes met de visballetjes.