Recept

Mousse van chocolade en platte kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Chocomousse op een originele wijze

bereiding
  1. 1

    Week de gelatineblaadjes 5 tot 10 minuten in ijskoud water.

  2. 2

    Kook de melk met 2/3 van de suiker en klop de eidooiers op met de rest van de suiker.

  3. 3

    Giet eerst een beetje van de kokende melk bij de eidooiers en giet dat ei-melkmengsel bij de rest van de melk. Zet op een zacht vuur en roer verder tot je een dikke massa krijgt. Laat lichtjes afkoelen.

  4. 4

    Roer de geweekte gelatineblaadjes door de crème anglaise (op 60°C smelt de gelatine maar blijft de gelkracht werken).

  5. 5

    Klop de room op met de suiker.

  6. 6

    Spatel de plattekaas door de crème anglaise en doe alles bij de slagroom. Hou 2/3 apart in een kom en spatel het cacaopoeder door de rest van het mengsel.

  7. 7

    Schep de mousse in lagen in een silicone bakvorm en laat opstijven in de diepvriezer. Ontvorm de mousse een dag voor je hem nodig hebt en laat hem ontdooien in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mousse van chocolade en platte kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!