Mousse van witte chocolade met frambozen
bereiding
-
1
Hak of breek 225 g chocolade in stukjes. Rasp de rest van de chocolade en hou apart voor de afwerking.
-
2
Smelt de boter op een zacht vuurtje. Voeg van het vuur de stukjes chocolade toe en laat smelten in de hete boter. Schil en rasp de gember en roer hem door de gesmolten chocolade.
-
3
Klop de room lobbig, tot yoghurtdikte (klop niet te stijf, want dan schift de chocolademousse). Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
-
4
Meng de gesmolten chocolade met de room. Spatel voorzichtig het eiwitschuim door de chocoladeroom.
-
5
Zet mooie glaasjes klaar. Lepel op de bodem wat frambozencoulis en leg er enkele frambozen in. Schep daarop de helft van de chocolademousse en weer frambozen. Verdeel er de rest van de chocolade- mousse over. Laat de mousse minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
-
6
Lepel voor het serveren nog wat frambozencoulis over de mousse en bestrooi met geraspte chocolade. Werk af met een framboos en zilverparels naar smaak.